ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

MyTaxiVanTransfer > ΕΚΔΡΟΜΕΣ > ΕΚΔΡΟΜΕΣ > ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ (6 – 7 ώρες)

Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία παρατηρώντας αποδημητικά πουλιά και μαγευτικά ζώα.

Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους 10 πολυτιμότερους υγροβιότοπους στην Ελλάδα με περίπου 300 είδη πουλιών και σπάνιων ζώων. Ανάμεσα στα πολλά είδη, θαυμάστε τα πανέμορφα φλαμίνγκο και τα υπέροχα βουβάλια. Όλα αυτά συνδυάζονται με την υπέροχη θέα του όρους Μπέλες και της μαγευτικής κοιλάδας των Σερρών.

Η όμορφη λίμνη της Κερκίνης είναι τεχνητή, έχει μήκος 17 χλμ και πλάτος 5 χλμ και δημιουργήθηκε από το φράγμα του Στρυμόνα γύρω στο 1930. Η λίμνη Κερκίνη είναι 35 χλμ από τις Σέρρες και 80 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που δικαιολογημένα την καθιστά ιδιαιτέρως ελκυστική επιλογή για μονοήμερη εκδρομή. Θα τολμούσαμε να πούμε πιο ελκυστική από κάθε άλλη περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

Η λίμνη Κερκίνη συμπεριλαμβάνεται στους 10 διεθνούς σημασίας υδροβιότοπους της Ελλάδας. Στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης βρίσκονται τα όμορφα χωριά της και οι τουριστικές υποδομές της, ενώ στο ανατολικό πρωταγωνιστεί η πλούσια πανίδα της. Για να απολαύσεις ολόκληρο το μαγευτικό τοπίο της, μπες σε μια βάρκα -λέγονται μπλάβες- και ανοίξου στα γαλήνια νερά της για να χορτάσει το μάτι σου από νούφαρα, εντυπωσιακά πουλιά (πελαργούς και αργυροπελεκάνους κατά κύριο λόγο), που κάνουν τη στάση τους εκεί τις εποχές μετανάστευσης.

Η Κερκίνη είναι ένας από τους παλαιότερους μεταναστευτικούς σταθμούς για τα πουλιά της περιοχής. Πρόκειται για τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης – απολαύστε αυτή την ολοήμερη εκδρομή για να έρθετε κοντά σε σπάνια είδη πουλιών και ζώων!

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

Σχετικές αναρτήσεις

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΆΘΩΣ