ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ - ΚΑΒΑΛΑ

MyTaxiVanTransfer > ΕΚΔΡΟΜΕΣ > ΕΚΔΡΟΜΕΣ > ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑ

ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑ (8 ώρες)

Η Αμφίπολη και οι Φίλιπποι στη Μακεδονία είναι δύο από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής από την Ελληνιστική έως τη Βυζαντινή περίοδο. Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην αρχαία Αμφίπολη.

Η Αμφίπολη ιδρύθηκε το 437 π.Χ. από Αθηναίους με σκοπό τον έλεγχο των μεταλλείων της Θράκης. Κατά την πρώτη φάση του Πελοποννησιακού πολέμου, πέρασε στα χέρια των Σπαρτιατών, αλλά το 358 π.Χ. καταλήφθηκε από τον Φίλιππο Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι, η Αμφίπολη έγινε μέλος του Μακεδονικού βασιλείου και αναπτύχθηκε σε μια ισχυρή πόλη με σημαντική οικονομική και πολιτιστική άνθιση.

Κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο, η Αμφίπολη ήταν η πρωτεύουσα της πρώτης διοικητικής περιφέρειας της Μακεδονίας, ενώ η Ρωμαϊκή Εποχή εδραίωσε την πόλη ως ένα σημαντικό αστικό κέντρο.

Οι Φίλιπποι, από την άλλη πλευρά, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Καβάλας. Ο οικισμός των Φιλίππων υπήρξε σημαντικός από τη Νεολιθική Εποχή και κατοικήθηκε αδιάλειπτα. Στα 360/359 π.Χ., οι άποικοι από τη Θάσο ίδρυσαν την πόλη των Κρηνίδων, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Φίλιπποι από τον Φίλιππο Β’. Στη ρωμαϊκή περίοδο, οι Φίλιπποι ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές στους Φιλίππους εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων, παρέχοντας μια ενδιαφέρουσα εικόνα της ιστορίας της περιοχής. Επιπλέον, οι Φίλιπποι αποτελούν σημαντικό σταθμό στη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου, καθώς εκεί βάπτισε την πρώτη Ελληνίδα χριστιανή και ίδρυσε την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία της Ευρώπης.

Συνολικά, η επίσκεψη στην Αμφίπολη και τους Φίλιππους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε την αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής της Μακεδονίας.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΔΙΟΝ – ΟΛΥΜΠΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΆΘΩΣ