• ΚΑΡΑΚΑΣΗ 100, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 544 53
  • Καθημερινά: 06:00 - 00:00

ΠΕΛΛΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ

MyTaxiVanTransfer > ΕΚΔΡΟΜΕΣ > ΕΚΔΡΟΜΕΣ > ΠΕΛΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ

ΠΕΛΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ (6-8 ώρες)

Ξεκινήστε ένα ταξίδι στο χρόνο στις αρχαίες πόλεις της Πέλλας και της Βεργίνας, όπου η πλούσια ιστορία της Μακεδονίας αναδεικνύεται. Η Πέλλα, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τον Πολύγυρο, ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου κάτω από τον βασιλιά Αρχέλαο στον 5ο αιώνα π.Χ. Αυτή η λεπτομερώς σχεδιασμένη πόλη διέθετε μεγαλοπρεπή ανάκτορα, ναούς και εντυπωσιακά δημόσια κτίρια, αποτυπώνοντας τον πλούτο και τη δύναμη της περιοχής. Εξερευνήστε τα ερείπια αυτής της αρχαίας μητρόπολης, θαυμάζοντας τα περίτεχνα ψηφιδωτά δάπεδα και τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική της.

Στη Βεργίνα, πρώην γνωστή ως Αιγές και απέχουσα περίπου 130 χιλιόμετρα από τον Πολύγυρο, ανακαλύψτε το βασιλικό νεκροταφείο της δυναστείας των Αργεαδών, συμπεριλαμβανομένου του τάφου του βασιλιά Φίλιππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι ανασκαφές έχουν αναδείξει μεγαλοπρεπή ανάκτορα και βασιλικούς τάφους, προσφέροντας εικόνες από τον πολυτελή τρόπο ζωής των κυβερνήτων της Μακεδονίας. Επισκεφθείτε τον φημισμένο μουσείο, που φιλοξενεί μια εκλεκτή συλλογή από αρχαία αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων χρυσών θησαυρών και περίτεχνων ψηφιδωτών, αποτυπώνοντας τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές επιτευγμάτων της αρχαίας Μακεδονίας.

Συμμετάσχετε σε ξενάγηση από τη Χαλκιδική για να εξερευνήσετε αυτούς τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, εμβαθύνοντας στην συναρπαστική ιστορία της Μακεδονίας. Από τον τόπο γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, ζήστε τη δόξα του παρελθόντος της Μακεδονίας σε αυτό το αξέχαστο ταξίδι.

ΜΕΤΕΩΡΑΕΔΕΣΣΑ – ΠΟΖΑΡ

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΆΘΩΣ